dimecres, 29 de febrer del 2012

Vides desafinades a Gandia, aquest dijous

La invitació diu, al peu de la lletra:
Amics, amigues

Tenim el plaer de fer-vos partícips de la propera presentació de la novel·la Vides desafinades, de XAVIER ALIAGA que, com sabeu, ha guanyat la darrera edició del Premi Joanot Martorell de Narrativa.

L'acte, presentat per l'escriptor membre de Saforíssims Societat Literària, Vicent Olaso, s'emmarca dins del cicle 'De tu a tu' i es planteja com un diàleg literari entre l'escriptor Xavier Aliaga i la cantautora CLARA ANDRÉS, qui interpretarà algunes cançons.


Si ens voleu acompanyar, ens trobareu el proper DIJOUS 1 DE MARÇ, a les 20 hores, a la Biblioteca Central Convent de sant Roc de Gandia (sala d'actes).

"Vides desafinades" (això no ho diu la invitació) és una novel·la ambiciosa, que li costa arrencar però que després aconsegueix una velocitat de creuer més que respectable. Presenta el món de la música independent i es nota que és un món que, a l'autor, li agrada. Val a dir que la majoria de males persones que hi apareixen són professors/es (universitaris, d'institut,...) i els poetes apareixen com a éssers immadurs (no sé de què em queixe), però com més avança l'acció i com més s'endinsa en els personatges, més volada pren. De manera que, en el cas que no pugueu assistir a la presentació, sempre podeu fer una cosa molt més agraïda: llegir-la. Després d'unes primeres pàgines dubtoses, vos esperen plaers -més o menys- ocults.


Per altra banda, si esteu a València, fan la presentació de dos llibres, el proper dijous 1 de març, a les 20.00, a la llibreria Railowsky (Gravador Esteve, 34 baix) de València.
Hi participaran Carles Mulet (autor de Quadern de sal), Pau Sif (traductor de Blasfèmia, del poeta croat Janko Polić Kamov) i M. Josep Escrivà (poeta i directora de la col·lecció Razef de poesia). Jo vaig anar a la que van fer a Dénia i em va agradar molt.